Sorry! your web browser is not supported;

Please use last version of the modern browsers:

متاسفانه، مروگر شما خیلی قدیمی است و توسط این سایت پشتیبانی نمی‌شود؛

لطفا از جدیدترین نسخه مرورگرهای مدرن استفاده کنید:



Chrome 76+ | Firefox 69+
در کارگاه های آموزشی رابطان بهداشت دانشگاه فرهنگیان مطرح شد:

آشنایی با مباحث مدیریت بحران، اصول تغذیه سالم، بهداشت مواد غذایی و اصول کمک های اولیه

در پی برگزاری دوره توانمندسازی کارشناسان دانشجویی (رابطان بهداشت) در دانشگاه فرهنگیان استان همدان در نخستین روز دوره آموزشی، چهار کارگاه تخصصی: مدیریت بحران، اصول تغذیه سالم، بهداشت مواد غذایی و اصول کمک های اولیه برگزار شد.

در ابتدای کارگاه آموزشی دکتر عظیمی رئیس اداره سلامت دانشگاه فرهنگیان در خصوص اهمیت موضوع و اهداف برگزاری دوره موضوعاتی را مطرح کرد.

در ادامه کارگاه آموزشی امداد با حضور دکتر غروی، مدرس بین المللی امداد و نجات برگزار شد که طی آن دکتر هادی غروی با اشاره به این که هرجا انسان هست، حادثه هم هست، به اهمیت آمادگی برای مقابله با حوادث طبیعی (غیرمترقبه) و حوادث غیر طبیعی تاکید کرد.

 وی حوادث را به سه دسته وقوع طولانی مدت، وقوع کوتاه مدت و وقوع سریع تقسیم و با طرح این سوال که چند درصد خانواده های ایرانی تا به حال در منزل و محل کار خود مانور زلزله انجام داده اند؟ اظهار کرد: ایران پنجمین کشور زلزله خیز دنیا است و تمام اعضای یک خانواده باید نحوه مقابله با زلزله و نحوه برخورد در حین وقوع زلزله آشنایی پیدا کنند و بخشی از این وظیفه و آموزش بر عهده معلمان است.

دکتر غروی علل وقوع زلزله در ایران را عبور کمربند آلپاید (از شمال ایتالیا (رشته کوه آلپ) که با عبور از ترکیه وارد آذربایجان شرقی شده و به رشته کوه های هیمالیا ختم می شود) و حرکات صفحه ای پوسته زمین و ریزش غارها و حفرات زیر زمینی دانست و اظهار کرد: صرفاً ذات زلزله آدمکش نیست بلکه ساختمان ها و آمادگی نداشتن افراد در بحران ها سبب ایجاد وقایع دلخراش می شوند.

 وی با بیان این جمله تصریح کرد: اما  تکلیف اصلی  چیست؟ امروز همه ما نگران سه زلزله قدرتمند در شهر تبریز، مشهد و تهران هستیم اما وظیفه اصلی رابطان و رسولان بهداشت، آشنایی با زلزله و آموزش آن به دانشجومعلمان است.

استاد این دوره تصریح کرد: اگرچه آموزش به تنهایی کافی نیست اما امر آموزش هم باید طبق مراحل تعریف شده  و اصول باشد. آموزش ها باید در سه حیطه قبل وقوع، حین  و بعد از وقوع زلزله باشد.

دکتر غروی به مهمترین عواملی که باید بعد از وقوع زلزله انجام شود اشاره کرد و افزود: امداد فوری و صحیح (نجات، اسکان اضطراری، تغذیه اضطراری) به مصدومین و اینکه با آن ها چگونه برخورد شود بسیار حائز اهمیت است.

در این کارگاه صحنه های مربوط به بعد از وقوع  زلزله بم  نشان و در ابعاد مختلف این واقعه تحلیل و بررسی شد. همچنین بسیاری از راهکارها و خدمات امداد رسانی جهت نجات به شخص آسیب دیده به صورت عملی اجرا شد.

 در کارگاه آموزشی روز اول نوبت ظهر، بهداشت مواد غذایی، آشنایی با نحوه طبخ صحیح مواد و آلودگی های احتمالی مواد غذایی خام تدریس شد.

دکتر رفعتی در خصوص بهداشت محیط و هزینه تحمیلی ناشی از عدم رعایت این اولویت ها، بیان کرد: سالانه میلیون ها تُن از مواد غذایی به دلیل مشکلات بهداشتی معدوم می شوند و میلیاردها بابت مسمومیت ناشی از غذای آلوده هزینه می گردد.

وی همچنین در ادامه روش های محفوظ نگه داشتن مواد غذایی از آلودگی میکروبی را تشریح کرد.

کارگاه اصول کمک های اولیه و اصول تغذیه سالم  از دیگر کارگاه های برگزار شده بود که طی آن به مباحث آشنایی با هرم غذایی، نیازهای خاص تغذیه ای در دانشجویان دختر و پسر و مقادیر مورد نیاز درشت مغذی ها و ریز مغذی ها که شامل انرژی، پروتئین، ویتامین و املاح می باشند پرداخته شد.

 در روز دوم پنل تخصصی بررسی سامانه سلامت و نظارت بهداشتی با حضور همکاران حوزه بهداشت و سلامت برگزار شد.