در راستای بهبود سطح سلامت در جامعه دانشگاه فرهنگیان انجام شد:
انعقاد تفاهم نامه همکاری دانشگاه فرهنگیان با دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی
به گزارش اداره کل مشاوره، بهداشت و سلامت؛ به منظور ارتقاء سطح سلامت در جامعه دانشگاه فرهنگیان، تفاهم نامه ای فی ما بین دانشگاه فرهنگیان و دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی منعقد شد.
این تفاهم نامه پیرامون همکاری های اجرایی، فرهنگی، علمی، پژوهشی، آموزشی برای بهبود امنیت غذا و تغذیه دانشجو معلمان دانشگاه فرهنگیان از طریق افزایش سواد و فرهنگ تغذیه ای با استفاده از تمهیداتی از قبیل اطلاع رسانی، فرهنگسازی و آموزش تغذیه، فراهم نمودن زمینه دسترسی و استفاده از خدمات و مراقبت های تغذیه ای قابل ارائه در قالب طرح تحول سلامت در حوزه بهداشت، طراحی و اجرای مداخلات تغذیه ای به منظور اقدامات پیشگیرانه و درمانی درراستای بهبود تغذیه جامعه دانشگاه فرهنگیان و در قالب ارزش های اسلامی و انسانی و قوانین جاری جمهوری اسلامی ایران در دانشگاه فرهنگیان به امضای طرفین،دکتر زهرا عبدالهی، مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه و دکتر مصطفی عرب، مدیرکل مشاوره، بهداشت و سلامت به نمایندگی معاونت دانشجویی دانشگاه فرهنگیان رسید.
دکتر زهرا عبدالهی، ضمن مغتنم شمردن فرصت شناخت و همکاری با دانشگاه فرهنگیان، به اهمیت و لزوم ارتقا سواد تغذیه ای به ویژه در قشر معلم که در فرهنگ سازی و اثرگذاری بر روی نسل آینده نقش بسزایی دارند، اشاره کرد و افزود: دفاتر بهبود تغذیه در 64 دانشگاه علوم پزشکی در سراسر کشور و نیز مراکز جامع سلامت فعال در سراسر کشور با بیش از 1600 کارشناس تغذیه، آمادگی همکاری با دانشگاه فرهنگیان را به منظور ارتقا دانش تغذیه ای، همکاری در برنامه ریزی غذایی دانشجومعلمان، پیشگیری از رفتارهای تغذیه ای پرخطر، برنامه ریزی، اجرا، پایش و ارزشیابی مداخلات مورد نیاز برای بهبود تغذیه و امنیت غذایی دانشجویان با هدف اصلاح الگوی مصرف غذایی، همکاری در برگزاری مناسبت ها، جشنواره های مربوط به تغذیه، ارائه خدمات مشاوره تغذیه و رژیم درمانی به دانشجومعلمان و کارکنان دانشگاه فرهنگیان و... دارند.
در ادامه دکتر عرب، مدیر کل مشاوره، بهداشت و سلامت نیز ضمن ابراز خرسندی و تقدیر از مشارکت و همکاری دفتر بهبود تغذیه آن وزارتخانه، با بیان اینکه دانشگاه فرهنگیان تنها دانشگاه اختصاصی تربیت معلم است، اظهار کرد: حدود پنج ششم جامعه فرزند دارند که به مدرسه میروند، پس معلمان می توانند با قشر وسیعی از جمعیت جامعه از طریق دانش آموزان خود در تعامل باشند. ضریب یادگیری کودکان از معلمان خود 5 برابر والدین است.
دکتر عرب همچنین با بیان اینکه دانشجومعلمان در طول مدت تحصیل، ملزم به گذراندن 40 پودمان مهارتی هستند، به آمادگی دانشگاه فرهنگیان جهت در اختیار گذاشتن امکانات و ظرفیت های لازم به منظور برگزاری کلاس ها، کارگاه ها و... اشاره کرد.
همچنین دکتر میبدی، رییس اداره بهداشت و پیشگیری دانشگاه فرهنگیان، ضمن معرفی اقدامات انجام گرفته در خصوص برنامه ریزی برنامه غذایی دانشجومعلمان، ارتقا سطح سواد تغذیه ای در بین دانشجویان و نیروهای ستادی، ارزیابی برنامه های ارائه شده در واحدها و پردیس های دانشگاه فرهنگیان و استفاده از نتایج حاصل از آن در سیاست گذاری های دانشگاه به تشگیل کارگروه تغذیه و برنامه ریزی غذایی اشاره و ابراز امیدواری کرد: این همکاری منجر به افزایش دانش و آگاهی تغذیه و در نتیجه بهبود سطح سلامت دانشجومعلمان و بالطبع جامعه آینده کشور گردد.
در ادامه نورشاهی، کارشناس اداره بهداشت و پیشگیری نیز ضمن ارائه گزارشی از اقدامات و برنامه های انجام شده و بیان نتایج تجزیه و تحلیل داده های سامانه کارنامه سلامت، در خصوص برگزاری جشنواره غذای سالم در کلیه پردیس ها و واحدهای آموزشی توضیحاتی را ارائه کرد.
مقرر شد با همکاری دفتر بهبود تغذیه جامعه، بسته آموزشی مدون تغذیه طراحی و به منظور برگزاری کارگاه های 6-8 ساعته و با عناوین مختلف تغذیه ای در اختیار پردیس ها و واحدهای آموزشی دانشگاه فرهنگیان و نیز کارشناسان تغذیه آن وزارتخانه قرار گیرد.