دکتر علی نژاد در دوره دانش افزایی و توان افزایی رابطان و کاربران سامانه جدید اتوماسیون تغذیه:
هم جذابیت و هم کیفیت غذای دانشجویی دارای اهمیت است
دکتر علی نژاد در دوره دانش افزایی و توان افزایی رابطان و کاربران سامانه جدید اتوماسیون تغذیه:
هم جذابیت و هم کیفیت غذای دانشجویی دارای اهمیت است
در ابتدای جلسه ویدیو کنفرانس با دانشگاه فرهنگیان استان مشهد مقدس، دکتر علی نژاد معاون دانشجویی دانشگاه فرهنگیان با عرض سلام و خداقوت از کنار مضجع شریف ثامن الحجج، حضرت امام رضا علیه السلام ضمن بیان مقدمه ای افزود: همکاران ارجمند حوزه دانشجویی چند مهارتی هستند و مهارت های چندگانه دارند که این برای مدیرانشان مزیت محسوب می شود. وی افزود: اتوماسیون تغذیه در سراسر کشور پیاده سازی شده است و ما امروز در خدمت کاربران این اتوماسیون هستیم. وی خبرداد: در دانشگاه فرهنگیان برنامه غذایی دو منویی اجرا می شود.
معاون دانشجویی دانشگاه فرهنگیان، با تأکید بر استفاده حداکثری از ظرفیت های درون سازمانی دانشگاه فرهنگیان عنوان کرد: بهتر است همه کارها از جمله طراحی سامانه ها توسط همکاران متخصص در خود دانشگاه استفاده شود. دکتر علی نژاد، با اشاره به کمبود نیروی انسانی صف و ستاد در دانشگاه فرهنگیان، اظهار داشت: این امر باعث روی آوردن به سامانه ها شده است.
وی با مقایسه چگونگی تغذیه در فرهنگ غربی و در سبک زندگی ایرانی، اسلامی بیان کرد: در فرهنگ غربی استفاده از فست فود ها بسیار رایج است که این امر مشکلات بسیاری از جمله ناراحتی های گوارشی، عصبی و ... را به همراه دارد. وی افزود: با تغییر در سبک زندگی ایرانی و اسلامی و ایجاد فرهنگ مصرف گرایی و فاصله گرفتن از فرهنگ قناعت و صرفه جویی، تغییر در شیوه زندگی و تغذیه و جایگزینی استرس و اضطراب به جای آرامش و اطمینان قلبی است. این مسئول دانشگاه فرهنگیان با بیان این که در سال گذشته در این دانشگاه، نهضتی برای بازسازی، بهسازی و تجهیز آشپزخانه ها به راه افتاد، گفت: این امر، موجب صرفه جویی چندمیلیاردی در هزینه های دانشگاه گردید.
معاون دانشگاه فرهنگیان ادامه داد: تا کنون همه تلاش معاونت دانشجویی بر استقرار اتوماسیون تغذیه در پردیس ها و مراکز بوده است، اما از این به بعد باید بر روی کیفیت غذا تمرکز شود. وی تأکید کرد هم جذابیت و هم کیفیت غذای دانشجویی دارای اهمیت است. وی از مدیران این دانشگاه خواست تلاش کنند بهترین غذاها برای سفره دانشجویان آماده شود. دکتر علی نژاد با اشاره به اهمیت رتبه بندی سراهای دانشجویی گفت: برای این کار باید سه مؤلفه تجهیزات، فضا و بهداشت مورد توجه قرار گیرد. وی با تأکید بر لزوم تشکیل کارگروه های کنترل و نظارت در استان ها گفت: در همه زمینه ها نظارت دائمی و همیشگی مورد نیاز است و این باید با هدف سیاست گذاری و برنامه ریزی ارتقا سطح کیفی آشپزخانه ها، قرارداد، خرید، طبخ، توزیع غذا با آیین نامه هایی که در حوزه بهداشت دانشجویی وجود دارد، آنالیز غذا، پخت و نیروی انسانی انجام شود.
وی همچنین به مواردی در خصوص تهیه برنامه غذایی هفتگی یا ماهانه در غذا خوری و آموزش محورهای مختلف بهداشتی به ویژه کارکنان آشپزخانه ها و مسئولیت پیگیری و صدور و تایید صحت کارت بهداشتی برای کلیه دست اندرکارانِ تهیه، آماده سازی طبخ و توزیع غذای دانشجویی پرداخت. دکتر علی نژاد با بیان این که "کم کاری و کم توجهی استادان و کارشناسان، بر دانشجویان اثر منفی خواهد داشت"، گفت: نباید با بی توجهی به کارها، الگوهای نادرست، به دانشجومعلمان ارائه شود. وی بر ارائه اطلاعات کافی و مناسب به دانشجویان تأکید کرد و از کارشناسان خواست در زمینه ارائه اطلاعات ممسک نباشند. گفتنی است دوره آموزشی کارشناسان تغذیه مراکز و پردیس های دانشگاه فرهنگیان سراسر کشور، از صبح امروز در تالار امام رضا(ع) پردیس شهید بهشتی آغاز شده و تا عصر روز پنجشنبه ادامه خواهد داشت.