دکتر خنیفر در دوره دانش افزایی و توان افزایی کاربران سامانه جدید اتوماسیون تغذیه:
دعوت از متخصصان تغذیه و ارائه الگو مناسب غذایی جهت تغییر در ذائقه و فرهنگ غذایی دانشجویان
رئیس دانشگاه فرهنگیان در سخنان خود، که به صورت ویدئوکنفرانس پخش می شد، با اشاره به این که دانشگاه فرهنگیان، دانشگاهی تمام وقت و شبانه روزی است، تأکید کرد: ما باید در این زمینه به استانداردها نزدیک تر شویم. وی یکی از نقش های بی بدیل دانشگاه را بحث اتوماسیون تغذیه دانست و تصریح کرد: ما از دوران سنتی عبور کرده ایم و باید توجه داشت که اداره سراهای دانشجویی کاری مهندسی و پیچیده است.
وی افزود: در سایر کشورها توجه ویژه ای به منوی غذایی مورد استفاده دانش آموزان می شود و کیفیت بخشی به خدمات رفاهی، موضوعی است که همه به آن واقف هستند.
ریاست دانشگاه فرهنگیان عنوان کرد: ما از موج ها عبور کرده ایم و در حال رسیدن به اوج ها هستیم چرا که افزایش تعداد دانشجویان را داشته ایم که تاکنون به مرز 70 هزار نفر رسیده ایم. وی رسالت اصلی این دانشگاه را توجه به سراهای دانشجویی دانست و افزود: ضروری است در معاونت دانشجویی کارگروهی تشکیل شود که مطالعات رصدگاهی انجام دهند. یعنی رصد کنند که در سایر کشورها چه کارهایی انجام می شود. منوهای غذایی کشورهای مختلف بررسی شود.
رئیس دانشگاه فرهنگیان ادامه داد: با مقایسه فهرست غذایی دانشگاه های کشورهای مختلف، به استفاده زیاد از سبزیجات در بسیاری از کشورها پی می بریم. وی افزود: یکی از علل ابتلاء به بیماری های شدید گوارشی، کمبود فیبر در غذاهای ما است.
دکتر خنیفر با اشاره به بالا بودن میزان کربوهیدرات ها در غذاهای ایرانیان اظهار داشت: این امر به سلامت دانشجویان و جوانان آسیب می زند.
وی ادامه داد: دعوت از متخصصان تغذیه و ارائه الگو مناسب غذایی و توضیحات و دوره های آموزشی همراه با نمایش عکس و اسلاید توسط آنان می تواند در تغییر ذائقه و فرهنگ غذایی دانشجویان مؤثر باشد.
وی با اشاره به استان قم در استفاده از منوی باز غذایی بیان کرد: این اقدام نتایج خوبی داشته است و افزود: همه باید حس مسئولیت داشته باشیم که از دورریز و اسراف جلوگیری کنیم و از تجارب خوب استان ها استفاده کنیم. وی تصریح کرد: نظام پیشنهادها راه اندازی شود و دانشجو معلمان نظراتشان را ثبت کنند و بهتراست اساتید و همکاران هم با دانشجویان غذا را میل کنند. دکتر خنیفر تشکیل این جلسه ارزشمند را به فال نیک گرفت و تاکید کرد: در برنامه های غذایی دانشگاه فرهنگیان به این موارد توجه ویژه بشود:
- استفاده از تجارب دانشگاه های سایر کشورها
- استفاده از مدل های جدید
- کاهش غذاهای سرخ کردنی
- کاهش قند و نمک
- افزایش سبزیجات
و در پایان با اشاره به اینکه بهتر است در پردیس ها و مراکز گاهی از متخصصین تغذیه برای صحبت کردن با دانشجو معلمان دعوت به عمل آید و افزود: امید است با محوریت سامانه اتوماسیون تغذیه در ارائه مدل های ممتاز دانشگاه فرهنگیان الگوی سایر دانشگاه ها باشد.