Sorry! your web browser is not supported;

Please use last version of the modern browsers:

متاسفانه، مروگر شما خیلی قدیمی است و توسط این سایت پشتیبانی نمی‌شود؛

لطفا از جدیدترین نسخه مرورگرهای مدرن استفاده کنید:



Chrome 76+ | Firefox 69+

نکاتی برای سلامتی قلب

بیماری های قلبی

·         هیجان ها و عصبانیت های بیش ازحد سلامت قلب را تهدید می کند.

·         کاهش استرس و داشتن استراحت کافی نقش بسیار مهمی در پیشگیری از بیماری های قلبی- عروقی دارد.

·          افردی که در معرض استرس های روزمره قرار دارند بیش از دیگران در معرض خطر ابتلا به بیماری قلبی هستند.

·         بهترین فعالیت ها برای سلامت قلب، راه رفتن، پیاده روی تند، شنا، باغبانی و دوچرخه سواری است.

·          40دقیقه ورزش روزانه برای سلامت قلب ضروری است.

·         ورزش می تواند خطر حملات قلبی را 2 تا 4 برابر کم کند.

·         هر فرد در هر شرایطی چه لاغر و چه چاق باشد برای پیشگیری از بیماری های قلبی عروقی باید روزانه فعالیت بدنی داشته باشد.

·         ورزش و فعالیت بدنی موجب تقویت عضله قلب می شود.

·         ترک سیگار خطر بیماری­های قلبی را به نصف کاهش می دهد.

·         برای پیشگیری از بیماری­های قلبی عروقی حداقل 2 وعده خوراک ماهی در هفته مصرف کنیم.

·         برای داشتن قلب سالم به جای سرخ کردن مواد غذایی از روش آب پز یا بخار پز کردن استفاده کنیم.

·          برای اینکه قلب سالم داشته باشید میوه، سبزی و حبوبات بیشتری استفاده نمائیم.

·          فشارخون بالا، بار قلب را افزایش می دهد در نتیجه باعث سکته مغزی و حمله قلبی می شود.

·         کسانی که چربی اضافه به خصوص در ناحیه شکم دارند بیش از دیگران به بیماری های قلبی مبتلا می شوند.

·         بیماری قند، بالابودن میزان چربی خون و پرفشاری خون و اضافه وزن و چاقی عمده ترین عوامل بیماری های قلبی هستند.

·         اگر دارای عوامل خطر بیماری قلبی مانند اضافه وزن، فشار خون بالا یا کلسترول بالا هستیم، لازم است در برنامه غذایی روزانه خود تغییراتی را ایجاد کنیم .

·          مواد غذایی مانند جو دوسر، حبوبات، سیب و گلابی می توانند به کاهش سطح کلسترول بد خون کمک می کنند.

·         روغن زیتون، مغزها و دانه ها حاوی نوعی از اسیدهای چرب هستند به کاهش سطح کلسترل بد خون کمک می کنند.

·         میوه ها و سبزی­ها حاوی ویتامین های آنتی اکسیدان (ضد سرطان)، مواد معدنی و مواد مغذی مفیدی هستند که سبب متوقف کردن آسیب به دیواره رگ ها و در نتیجه کاهش خطر ابتلا به بیماری­های قلبی و عروقی می شوند

·         مصرف پروتئین، سویا منجر به کاهش کلسترول بد خون و افزایش کلسترول خوب خون می شود.

·         سبزیجات و میوه ها دارای ویتامین زیاد و فیبر بالا هستند و چربی خون را کاهش می دهند.

·         نان­های سبوس دار مثل نان بربری–نان سنگک و نان جوی سبوس دار حاوی ویتامینB زیاد و کاهش دهنده چربی خون هستند.

·         بهترین روغن برای افراد مبتلا به بیماری های قلب و عروق، روغن مایع ذرت و آفتابگردان برای پخت غذا و خصوصا روغن کانولا و روغن زیتون روی سالاد است .

·         مصرف ماهی نقش مهمی در حفظ و ارتقای سلامت قلب و عروق قلب دارد.

·         ماهی کباب شده و یا بخار پز برای سلامتی قلب و عروق مفید هستند.

·         شیر و ماست با چربی بالای 5/2% پر چرب محسوب می شود ، از مصرف لبنیات پر چرب بپرهیزیم.

·         این تصور که تمام خاصیت لبنیات در چربی موجود در آن است اشتباه است.

·         مصرف لبنیات پرچرب زمینه ایجاد فشار خون، و تنگ شدن رگ­های اصلی قلب است.

·         از لبنیات پر چرب فقط برای کودکان زیر 5 سال در صورتی که چاق نیستند استفاده کنیم.

·         چاقی در ناحیه شکم عامل مهمی در ابتلا به بیماری فشار خون است.

·         در روز بیش از یک قاشق مربا خوری نمک (3-2گرم) مصرف نکنیم مصرف نمک اضافی به قلب فشار اضافی وارد می کند.

·         مصرف لبنیات کم چرب، حبوبات ،سبزی­ها و میوه جات در کنترل فشار خون موثر است.

·         در هفته 2 بار حبوبات مصرف کنیم.

·         برای کاهش مصرف چربی از رژیم غذایی، کاهش مصرف غذاهای سرخ شده (سیب زمینی، بادمجان، زولبیا،بامیه) و کاهش مصرف ته دیگ و سس مایونز ضروری است.

·         مغزها (گردو، بادام، پسته ...) در جلوگیری از جذب کلسترول و کاهش تری گیلیسرید خون مفید هستند.

·         بهترین نوشیدنی آب، دوغ کم نمک، شربت­های خانگی کم شیرینی (آب­لیمو ، آلبالو...) می باشد.

·          مصرف مواد غذایی حاوی شکر و قندهای ساده را به حداقل برسانیم.

·         مصرف ماهی 3 بار درهفته به ویژه ماهی­های روغنی (آزاد، حلوا، کپور، شیر، کیلکا )برای پیشگیری و کنترل بیماری قلبی مفید است.

- برگرفته از دفتر آموزش و ارتقای سلامت، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی

اداره بهداشت وسلامت دانشگاه فرهنگیان 20/7/93

بازنگری 25/7/94